Om Dorte Søholm

Jeg er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. I  30 år har jeg arbejdet med både det skrevne ord og fortællinger på tv, film og lyd.

ERFARINGER

Det, man bredt kan kalde kultur, har altid fyldt meget i både mit arbejds- og fritidsliv, men jeg har også lavet portrætter, klassiske nyheder, været redaktionsleder og tilrettelægger af længere formater på både radio og tv. Og jeg kan sige, at ingen emner er mig fremmede efter 10 år som nyhedsjournalist og –vært på regionalt tv.

Siden 2011 har jeg haft en del opgaver inden for museumsverdenen, hvor jeg både har skrevet tekster og produceret udstillingsfilm. Desuden har jeg arbejdet med bogprojekter og magasinartikler.

FILM OG BOG

I 2016 lavede jeg sammen med klipper og producer Ole Grønbæk dokumentarfilmen “Et elskeligt hus” om Arne Jacobsens berømte rådhus i Århus. I forbindelse med filmen opbyggede jeg sitet  http://aarhus-raadhus.dk 

I 2016 udgav jeg bogen “Made in Aarhus” om fænomener, begreber og idéer, som er udviklet i kreative århusianske hjerner. Vidste du for eksempel, at Magnum-isen og Atomkraft? Nej tak-mærket var opfundet i Århus?

http://www.dengamleby.dk/om/presse/nyheder/n/nye-byhistoriske-fortaellinger-i-bogen-made-in-aarhus/

https://unipress.dk/udgivelser/m/made-in-aarhus/

PASSIONER

Jeg elsker museer med gode historier og  lange rejser til steder i verden, der ikke er trådt ned . Jeg elsker god mad med power, romaner om verden af i går og mennesker, som er passionerede omkring en interesse eller en nørdet viden. Selv ved jeg ret meget om:

  • film
  • litteratur
  • rejser
  • historie
  • sprog

LIVSVISDOM

“Når man er stærk, skal man også være god.”

Pippi Langstømpe

 

“At skrive breve er en fortræffelig måde at undgå at arbejde på, mens man samtidig har fornemmelsen af at have udrettet noget.”

Ernest Hemingway

 

“Man skal ikke plage andre eller sætte livet til, og for øvrigt kan man gøre, hvad man vil.”

Politimester Bastian, Kardemomme By

 

“I øvrigt har jeg altid brilleret ved at være uvidende om de fleste ting – og alligevel udtalt mig med stor suffisance.”

P.H.

 

“My best feature’s my smile. And smiles – praise heaven – don’t get fat.”

Jack Nicholson

 

Dorte Søholm dorte(snabela)soholm.net +45 289 274 02

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Journalistik, historie og kommunikation